Ferestre de desfumare

Leontech Electric propune și asigură, pentru ferestrele de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți, soluții complete, sigure, fiabile, cu acționare pneumatică sau electrică.

Pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți din clădiri rezidențiale, industriale, comerciale sau administrative pot fi folosite ferestrele din pereții exteriori, dacă asigură distanța față de clădirile învecinate. Conform ordinelor și normativelor în vigoare, ferestrele care asigură evacuarea fumului și a gazelor fierbinți trebuie să aibă agremente conform EN 12101, să aibă certificate de introducere pe piață și certificate de performanță pentru a demonstra că sunt capabile să efectueze manevrele pentru care sunt montate – să se deschidă în caz de incendiu și să asigure evacuarea fumului și a gazelor fierbinți, cele care sunt responsabile pentru viața persoanelor din clădire, în primul rând.

Leontech Electric propune și asigură, pentru ferestrele de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți, soluții complete de ferestre, atât cu acționare pneumatică cât și cu acționare electrică.

Trebuie spus din capul locului că ambele soluții, atât cea pneumatică căt și cea electrică, atăt timp cât sunt integrate în sisteme de acționare complete, asigură ambele cerințe ale Normativului P118-99 de acționare manuală și automată.

Revenind, ferestrele de desfumare pot fi deschise cu actuatoare pneumatice sau electrice. Ambele variante au avantaje și dezavantaje. De departe cel mai important avantaj al sistemelor full electric este că pot fi acționate și pentru a asigura ventilarea zilnică a spațiilor, ceea ce scade costul operațional al instalațiilor de ventilare. Mai adăugăm și faptul că pe parcursul exploatării nu au nevoie de schimbarea consumabilelor (butelie CO2, senzor termic, uneori chiar a activatorului de 24V), deci pe termen lung au mai multe beneficii. Cele cu actuator pneumatic au avantajul unui preț mai mic la achiziția inițială, dar în timp acumulează costuri mai mari. În plus, ocupă un spațiu de manevrare mai mare, care de multe ori poate fi problematic. Una peste alta, situația santierului poate impune o soluție, sau alta și clienții nu vor avea privilegiul de a alege sistemul.

Cereți  ofertă sau mai multe informații chiar acum! Durează un minut.

Experiența noastră vă poate scuti de multe bătăi de cap, va crește siguranța oamenilor și gradul de protecție a bunurilor. Aveți  în vedere că deținem și Autorizația din patea ISU pentru a efectua operații de montaj si întreținere a dispozitivelor pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți!